Lucka 31 - Tack.

Tack för att ni fina läsare finns här. Tack för att ni drar statistiken uppåt. Tack för att ni läser mina inlägg och TACK för att ni kommenterar.
Jag vet ärligt talat inte vart jag hade varit utan er. Bloggen skulle inte ha kommit någonstans och utan Mynailtip känns jag tom. Låter sjukt men bloggen har blivit en del utav mitt liv. Får panik ibland när jag inte kan blogga, som i tisdags.
Gud vad känslomässig jag blev men tack så sjukt mycket. Jag är så glad att ni läser min blogg. Ni är inte supermånga, tänker inte ge ut exakt antal, men ni är några stycken. Jag vill uppåt, jag vill få fler läsare. Men samtidigt känns det så himla bra att ha er. Nu på senare tid har statistiken höjts och det gör mig så galet glad! Nu har jag börjat komma in i en period igen där jag verkligen älskar att blogga. Jag har haft svackor, jag vet, men jag hoppas att ni hänger kvar, fast uppdateringen går lite upp och ner. Just nu är det inte supermycket i skolan vilket självklart bidrar till att jag kan blogga oftare.
I mars fyller bloggen ett år. Sjukt egentligen. Jag hoppas att ni vill fortsätta läsa min blogg länge till. Jag hoppas att jag kan bidra med nya intressanta och roliga inlägg i lång tid framöver. Snart ska jag även se till att börja videoblogga, klippa ihop videos när jag målar naglarna och så vidare. Har filmat en video som kommer att komma upp såfort jag lärt mig att redigera videos. Tyvärr blev det ingen video i Januarikalendern men jag hoppas att ni är glada ändå.
Nu är kalendern slut. Jag hoppas att det har varit lika roligt för er att läsa som det har varit för mig att sitta och skriva ihop inläggen. Känns som att jag kommer sakna det lite. Tycker ni att den ska komma tillbaka nästa år?
 
Tack Sabina för dina fina kommentarer om mina nageldesigner.
Tack Bunny för alla dina peppande kommentarer.
Tack Filippa för dina braiga idéer om vad jag ska blogga om.
Tack Jeje för dina kommentarer som får mig att le med hela ansiktet.
 
Och TACK alla ni andra som också läser min blogg men inte kommenterar. Det betyder så sjukt mycket att bara se staistiken höjas hela tiden. Åh, jag älskar er! Tack för att ni följt Januari ut med detta. Tack så sjukt mycket ♥
 

Lucka 30 - Hissar och dissar tre olika nagellack

Depend
 
Hiss:
- Priset! Gud så bra med nagellack som kostar 25 kronor! Flaskan är dock väldigt liten men ändå bra pris till flaskan.
- Färgerna! Åh, jag älskar att Depend har så himla många olika färger. Det är inte alla märken som har även orange, gul, cerise och så vidare.
 
Diss:
- Kvaliten. Utan toplack går Dependlack bort väldigt fort tyvärr. Det funkar dock bättre om man har toplack.
- De små flaskorna. Det är synd att Dependlack är så små då färgerna är helt underbara.
 
Mavala
 
Hiss:
- Färgerna. Jag älskar hur Mavala får in både skimmriga och mer mattta färger (inte matta som ett matt toplack utan mer utan glitter och sånt krimskrams). Dock saknar jag vissa färger som cerise, ljusblå och så.
- Namnen. Haha, låter så sjukt konstigt men jag älskar de fina namnen på Mavalas lack. Några utav mina heter bland annat Lemon Cream, Riga, Milano. Titta bara på namnen ovan!
 
Diss:
- Färgerna torka. Jag har dock inte upplevt det med alla färger men med bland annat 49 White har båda mina torkat (jag älskade det förut, därav två). Diss till det, annars har de andra färgerna funkat bra.
- Locken torkar igen. Jag vet inte hur många gånger jag behövt använda polygripen för att öppna ett Mavalalack (haha, true story). Jag blir så arg varje gång det händer. Åh. :/
 
Isadora
 
Hiss:
- Borstarna! Åh, jag älskar deras vida borstar (alla är inte det och funkar också bra men jag gillar de breda mest)! Sååå lätt att måla på. Kärlek♥
-  Handtagen. Töntingt att söga handtagen men vad sjutton. Isadoras lack är dels väldigt lätta att öppna och sen är handtagen vääääldigt sköna att använda.
- Färgerna. Åh, jag lskar deras färger! Åhhhh!!
 
Diss:
- Små flaskor. Jag älskar Isadora och använder det sjukt ofta, därför skulle jag vilja ha liite större flaskor. Men samtidigt känns det som att det inte är Isadora om de gör större flaskor, eller?
- Priset. Känns lite onödigt ibland att betala 70 kronor för 6 ml (tror att det ligger där, kanske 7-8 också) nagellack. Samtidigt som jag kan tycka att det är värt det då kvaliten är så pass bra.

30 luckan. Nästsista. Imorgon är sista, sjuuukt!
Idag hissade och dissade jag tre nagellackssorter. Och ja, jag var tvungen att slänga in en tredje hiss på Isadora, bara för att jag inte kunde motstå att ta med den. Puss.

Lucka 29 - Misslyckade blogg-bilder

Ibland, eller om jag ska vara ärligt, oftast, måste jag ta VÄLDIGT många bilder för att jag ska få till en bra bild. Idag får ni några stycken som blivit helt sjukt dåliga. Nästan så jag skäms lite men jag bjuder på det :)
 
HAHAHA, herregud
Oups..

Lucka 28 - Hur jag "storterar" mina nagelhjul och varför

Sa ju att jag skulle skriva i en lucka hur jag valde att sortera hjulen så jag tänkte att jag gör det.
 
Jag har tittat runt på YouTube hur andra människor har valt att sortera sina nagelhjul. De flesta valde att göra i färgskala men då kom jag att tänka på att tänk om man får en färg mellan två färger och sen finns det ingen plats där? Då är ju allt förstört.
Sen såg jag en tjej som valt att sortera märke för märke. Då behöver man inte ha i någon speciell ordning heller. Dessutom om man har två nästan likadana färger från olika märken kan man jämföra genom att sätta mot varandra. Jag tyckte att det verkade som en jättebra idé och valde därför att göra så.
 
Ett av hjulen. I detta fall Depend. Jag har inte supermånga men en del. Det kladdiga svarta är ett grafitti.
 
Vänder man på hjulet finner man detta. Jag har valt att skriva numret i nageln så man lätt ser vilken färg det är. Nu är visst upp och ner men det är ju 1070, 204, 82, 58 och så vidare. Siffrorna är lite kbnäppa men det var svårt att skriva i böjt!
 
Det skulle inte förvåna mig om ni inte fattar någonting vad jag pratar om, ehe. Inte så bra på att förklara. Men hoppas ni förstått lite hur jag valt att göra, haha.
 

Lucka 27 - What the nail?! tag.

Idag kommer det en tag som man egentligen ska göra på youtube men jag kan ju svara i text också, haha.
 
1. Du är strandsatt på en öde ö, du har alla tillbehör som kan behövas, som remover ect... Vilket nagellack har du?
Åh, herregud. Jag skulle troligtvis välja någon färg man inte tröttnar på så lätt. En mellanrosa eller någon ljuslila kanske? Vitt tror jag att jag skulle tröttna på och likadant blått eller grönt.

2. Vilket är ditt minst favorita lack?
Alltså, jag tycker ju om alla mina lack så himla mycket! Men MÅSTE jag välja något så väjer jag tyvärr det som är trea från vänster på bilden ovan. Depend nummer 204. Ett väldigt fint lack på utsidan, men när man tar det på nageln ser det nästan svart ut med en gnutta blått i. Jag har inte använt det på ett ganska långt tag då jag inte gillar det helt enkelt. Men visst, det är fint att titta på :)

3. Vilket lack reflekterar din personlighet mest?
Skulle jag ta på färgen skulle det nog bli nummer två från vänster på bilden ovan (räkna inte med det lilla av det orangea som syns). Depend nr 034. Jag är en rosa tjej, ja, det är jag verkligen. Så jag tror att man kan beskriva mig med den färgen. Fast egentligen skulle det vara mina vänner som skulle beskriva mig ju, haha.
 
4. Vilket nagellack skulle du kunna använda året runt, i alla sammanhang?
Oj, det är nog samma sak där. Något jag inte tröttnar på. Någon fin nude eller en ljusrosa tror jag.

5. Vilket nagellack är din favorit att ha på tårna?
Jag bär aldrig i stort sätt aldrig nagellack på tårna då mina tår faktiskt är för fula för det, haha. Men jag tror att om jag skulle ha det skulle jag välja en röd för det framhäver verkligen nageln om man ska säga så, haha. Kanske Isadoras Summer Red.

6. Vilken färg gör dig glad?
Enkelt, alla nagellack gör mig glad! haha, nejmen jag blir extra glad av färggranna färger, vem blir inte det liksom? Fast jag blir glad av alla färger egentligen.

7. Vilket är det mest unika lack du har?
Jag tror att det är Essie's Matte about you. Det är väl inte så unikt men Essie ÄR ett fint märke och det är de ända jag har fårn Essie. Förut var det också i stort sätt det enda märket som hade matt toplack. Nu börjar ju fler få in det.

8. Vilken nageltrend tycker du mest om?
a) ljusa neoner
b) softa pasteller
c) kvava mörka
d) klassiska nudes
 
Åh, så svårt egentligen, men jag är så svagt för nudefärger så jag får nog välja det även om jag älskar alla :D

9. Vilket är det äldsta lacket du har?
Det första JAG köpte, eller mamma köpte till mig var nog mitt Glitter Red från Mavala. Annars kan det ha varit någon utav mina lila från Depend.

10. Vilket nagellack har det sötaste namnet av de du har?
Haha, vad svårt! Kanske Isadoras Elegance. Jag bara älskar namnet! Haha, fast jag vet inte riktigt. Vi säger det!

Lucka 26 - Inspiration

I dagens lucka finner ni en hel drös med bilder som jag sparat bara för att jag tycker om de så mycket. Biöderna har alltså inget med naglar att göra men jag tycker att de är så fina. Jag har tyvärr ingen källa då det var längesen jag hittade dessa (de flesta är drån weheartit) men det är alltså inte mina bilder!

Lucka 25 - Mina nagellack del 3

Den sista delen! I denna del får ni bilder på de lacken jag bara har några stycken av i samma märke. De står alltså inte i supernoga märkesordning.
 
På de första bilderna är de alltså nagellack från MaxFactor och Collection 2000. Dessa märken är väldigt lika när det gäller appliceringen. Borstarna är ungefär likadana och konsistensen är ungefär samma.
Maxfactor lacken kostar under hundralappen, jag vet inte det exakta priset och Collection 2000 lacken kostar runt 100.
 
Från vänster: Nr 830 Dusky Rose, nr 733 Rose Petal, nr 710 Midnight Plum, nr 830 Dusky Rose. Nr 87 Ebony, nr 323 Green with Envy och 324 Hello Sailor.
 
På de sista bilderna har jag en hel drös med märken. Jag tänker därför inte sitta och rabbla upp hur lacken är utan gå direkt på namnen. Har ni några frågor så är det bara att ställa i så fall :)
 
Från vänster: Tre kiss nailart rosa blå lila, NP02 från Nordic Cap Of Sweden, Stickey Start Base Coat och Super Shiney finish High Gloss Top coat från Creative. Nr 13 från Lumene, nr 6522 från Zitz, ett rosa lack jag fått från Julia som inte har nåt nummer, nr 08 från laca de uñas.
 
Sådär då, nu har ni fått se alla mina lack. De är de jag har just nu men absolut inte de sista. Avslutar med två bilder på alla i en ring i färgskala som jag såg att Bunny hade gjort.
 
Update: Nu när jag gjort i ordning alla inlägg med mina nagellack så går jag och köper nya dagen efter. Liksom bra jobbat Lovisa! Jajja, ni får en bild på de med nu då ;)
 
Från vänster: Essie Matte About You. Heeeeelt underbart matt toplack. Jag är verkligen skitglad över detta lack! Isadora nr 719 Forest. Underbar grön färg som förresten blev mina nyår snaglar. Viva La Diva nr 40, genomskinligt som används som både bas- och toplack. Isadora nr 186 Black Rose svärtnad med rött skimmer.
 
Update: Det gröna blev inte mina nyårs naglar. Jag glömde ändra, haha. Det blev ju det andra som jag hade som alternativ! :D

Lucka 24 - Vad jag tycker om dyra lack

Om du skulle få köpa vilka nagellack du vill, även om de är svindyra, vilka skulle det vara?
Denna frågan får jag ibland, men jag ställer mig själv även den. Vilka skulle jag köpa? Jag älskar ju isadora, det vet alla. Men isdaora kostar inte så jättemycket. Skulle jag köpa DYRA nagellack, skulle jag troligtvis satsa på OPI. Dem är så galet dyra, kan ibland kosta upp emot 200 kr styck. Men varför? Jo, flaskan är så stor! Det ryms jättemycket i flaskan! Ska DU köpa ett OPI tycker jag att du ska lägga pengar på en färg du använder ofta, för då använder du flaskan oftare, färgen tar slut och det är väl tråkigt men det visar att du använt färgen. Det visar att du är engagerad i det du gör. Jag var själv påväg att köpa ett vitt från OPI men valde tillslut bort det då jag helt enkelt inte hade så mycket  pengar.
Nej, jag äger inget OPI. "töntigt" tänker många. "man är ingen riktigt nagelmålare om man inte äger ett OPI". Nehe? Så bara för att jag inte äger ett OPI är jag ingen riktigt nagelmålare? Strunt prat! Jag vill jättegärna ha ett OPI, för de verkar så bra. Men jag klarar mig utan, jag kan måla naglarna utan det och det är jag stolt över! Man måste inte ha ett OPI för att kunna måla naglarna.
 
Essie finns också. Jag äger deras matta toplack och jag älskar det! Jag tror att Essie's lack kostar 125 i butik men just det matta kostade 150. Inte lika högt pris som OPI men fortfarande väldigt högt. Essie ÄR bra. Jag vet det. Essie är VÄLDIGT bra. Flaskorna är stora så det får plats mycket även där. Det är också några lack jag skulle lägga pengar på. 
 
Hoppas ni har fått några tips och även en liten överblick på vad jag tycker om OPI och Essie. Jag kan inte säga att OPI är bra, för jag har inte testat. Men de verkar bra. Essie är bra. För det vet jag. Puss :)
 
Tumblr_mgh3xdgfmf1qaoyulo1_500_large

Lucka 23 - Nageldesigner jag vill göra 2013

I dagens lucka gömmer sig några nageldesigner jag vill/ska göra 2013! Både lätta och svåra, hihi.
 
Converse naglar! Inte världens finaste bild men jag tror ni fattar ^^
Watermarble blomma! Alltid velat göra, måste googla på hur man får mönstret, hihi.
Caviarmanicure. Oh god. Velat göra så länge men aldrig hittat. Jag SKA göra!!
 

Lucka 22 - Knasiga fakta om mig PART 3

- Jag säger ordet "typ" i stort sätt hela tiden. Jag försöker sluta!
- Jag pratar mycket och jag pratar ofta!
- Jag älskar allt som har med skönhet att göra, smink, hår men mest naglar!!!
- Jag blev skitglad när jag fick nya hörlurar med min IPhone. Det är något jag är lite halvt beroende av. Det, naglar och min mobil.
- Jag tittar nästan aldrig på tv.. jag sitter vid datorn istället, ehe.
- Jag har tuuuuusen appar på min mobil, kanske lite för många men jag kan inte radera! ehe.
- Min favoritaffär är New Yorker. Där finns allt jag verkligen tycker om.
- Jag har nästan aldrig uppsatt i skolan.
- Jag blir galen när jag inte kommer på vilken blogg jag ska besöka.
- Jag följer många bloggar, väldigt många, jättejättejättemånga faktiskt, haha.

Lucka 21 - En serie jag älskar

I dagens lucka gömmer sig ett fett serietips.
 
Pretty little liars! Spencer, Aria, Emily och Hanna.
 
Jag började titta på serien på internet för ett tag sen. Jag måste säga att jag nästan dog. Hehe, nästan.
 
Den handlar om 4 tjejer som efter ett år som splittrade, efter att deras vän Alison försvunnit, hittar tillbaka vänskapen. Snart hittar polisen Alisons kropp.
Snart börjar tjejerna få konstiga meddelanden från någon som kallar sig "A". Denne person verkar sig veta precis allting som händer i tjejernas liv.
 
Men tjejerna lever också som andra tonåringar. Killar, skolan och shopping är också mycket som kommer fram i serien.
 
Jag älskar den och jag tror att många skulle göra det med. Jag brukar titta på den på swefilmer.com. Sök på Pretty Little Liars och det kommer upp. Kram!

Lucka 20 - Nageltutorial. Fransk matt

I dagens lucka gömmer sig enn tutorial! På den designen där jag gjorde svart matt med glansig tipp.
 
1. Börja med att lägga ett genomskinligt lack på hela nageln. Jag användr ett från Viva La Diva men du kan ju använda vilket du vill ;)
 
2. Lägg på ett svart lack på hela nageln. Just detta svarta täckte otroligt bra efter bara ett lager så jag behövde bara lägga ett lager. Ditt kanske är lite tunnare och du kanske måste lägga några fler lager men de spelar ingen roll ju ;)
 
3. Lägg på ett matt toplack. Jag använder detta från Essie men du får ju använda Depends eller vilket du nu vill. På bilden ser man att det börjat blivit matt men det är ännu inte färdigt.
 
4. Måla på svart på tippen. Detta gör du lättast genom att dra ett penseldrag vågrätt istället för många lodrätt då det lätt orsaka ojämnheter. Man ser inte så bra på bilden men min nagel är färdig på bilden. På detta kan du inte lägga ett toplack då det förstör den matta effekten. Klart!
 

Lucka 19 - Tips på hur man får bort glitterlack

Alla som någongång använt glitterlack vet hur fantastiskt fint det är. Men de vet också hur otroligt svårt det är att få bort från naglarna sen.
När jag skulle ta bort nagellacket jag hade på nyår passade jag på att fota för att visa hur du gör det på ett enkelt sätt.
 
Du behöver:
* 5 pads
* Aluminiumfolie
* Nagelborttagningsmedel
 
Börja med att klippa padsen mitt itu så att du får 10 stycken. Ta sen nagellborttagning på. Behöver inte jättemycket. (Boästa borttagningsmedlet på bilden btw. Helt underbart, så lätt att ta bort med!)
Lägg en av padsen på en bit aluminiumfolie och kläm sen alltsammans runt ditt finger. Biten du har mest borttagning på ska naturligtvis vara mot nageln.
Såhär såg jag ut på ena handen när de satt på. Lite som en utomjordning.
Låt detta sitta i ungefär tio minuter. Ett tips är att ha på en hand i taget (jag testade att sätta på andra handen medan jag hade på den första och det var inte lätt), för då kan du trycka på naglarna ovanpå aluminiume4n lite lätt för att det ska gå bort lättare.
 
Jag fick tyvärr ingen bild på när jag tagit av alltsammans. Men lite glitter var det kvar, men det vara bara att dra av, och lite färg. Ta en pad till och gnugga lätt ovanpå naglen så försvinner det utan problem.
 
Hoppas det hjälpte lite och att ni fick lite tips. Imorgon kommer ännu en lucka. Titta in då!

Lucka 18 - Wanties Essie

Ännu ett wanties inlägg. Essie denna gång! Jag äger ett enda och det är det matta lacket. Men önska kan man ju alltid och jag tycker att lacken har magiska färger!
Armed and Ready
She's pampered. Tror ni inte att jag dog när jag såg färgen? Jiiiiisses!
Butler Please. Precis en sån jag länge letat efter! Gaaad...
 
Älska alla lack. Verkligen. In loove!
 
Alla bilder lånade härifrån

Lucka 17 - Min favoritnageldesign

Asså, jag har sjukt svårt att välja EN design som är min favorit. Men jag har tre stycken.
Uk-naglar. Ma gash så snygga, jag dör. Ser ni eller?
Tribalnails. Jag ÄLSKAR att jag bara gjorde mönstret på en för de får det att sticka ut ordentligt. Skulle vara snyggt på alla naglar med, i några andra färger.
Dripping nails. Så roligt att göra och underbart fina. Åh, jag älskar de.

Lucka 16 - Mina nagellack del 2

I del 2 kommer ni kunna titta på mina Depend nagellack. Det gäller precis samma som i förra delen :)
 
Depend. Hyffsat bra. Kvaliten kan vara lite sisådär ibland men använder man toplack går det bra. Bortsrna är ganska lätta att applicera med men framför allt har ju Depend så galet många färger. Helt underbart! Flaskorna är ju lite små men det gör inte så mycket.
En flaska kostar i normala fall 25 kr så det är ett awesome pris.
 
Från vänster: Jag vet inte vad det är för nummer på det svarta för det har skavts bort men det är ett svart grafitti, nr 1070 (tunn pensel), nr 204 (ett väldigt mörkt blått, på nageln ser det nästan svart ut dock), nr 250 (det sitter en realapp på, ja, jag fick det för 12.50 kr men det var ett tag sen nu), nr 75, nr 124, nr 210, nr 034, nr 69, nr 29, nr 82, nr 58 och sen två stycken fransk-lack nr 128.
 
Nästa del kommer troligtvis upp runt lucka 25-26. Kram!

Lucka 15 - Skönhetslista

Hittade en lista här som handlar om skönhet. Kan ju passa in här tänkte jag så jag svarar på den i dagens lucka ;)
 

1. Nämn en skönhetsprodukt du inte skulle klara dig utan: Asså åhh, det där går ju inte. Nagellack såklart, haha, och mascara tror jag.

2. Vad kommer du att införskaffa till våren och sommaren? Hmm... något persikofärgat lack tror jag. Så himla fint på våren!

3. Nämn ett plagg/kombination av flera som vi aldrig kommer få se dig i: Ett plagg ni aldrig kommer få se mig i? Troligen typ baggyjeans, inte alls min smak!

4. Vad gillar du bäst hos dig själv utseendemässigt? Åh, jag vet inte. Mina ögon kanske..

5. Sveriges bäst klädda enligt dig: Nej gud. Jag vet inte. Finns en i min klass som klär sig superfint! Hon har alla kläder jag vill ha liksom.. haha.

6. Sveriges sämst klädda enligt dig: Det går ju verkligen inte heller. Jag kan ju inte peka ut nån och säga att den klär sig fult.. haha, men nej, jag vet inte.

7. Nämn en bloggare som du tycker klär sig i din smak: Åh, det finns så himla många! Juliahofsweden klär sig ganska mycket i min smak, Kenza med.

8. Vilket är ditt drömjobb? Jag har ju en dröm om att bli make up artist. Med nagelteknolog som inriktning. Eller ja, jag vill vara make up artist också ju! Vore ju helt underbart!

9. Vad är det som utmärker just din blogg och varför tror du att folk läser den? Ja, alltså, nu är det ju inte supermånga som läser den men jag tror att det är för att det är ganska roligt att titta på nageldesigner. Sen blandar jag ju väldigt mycket också.

10. Vad ligger högst upp på din önskelista just nu? Ett vitt nagellack då mitt börjar ta slut. Sen ett ljusblått. Fast egentligen vill jag ha alla färger just nu, men mest vitt. Sen vill jag ha ett rosa läppstift, haha.

 

Lucka 14 - 10 saker ni inte visste om mig PART 2

I dagens lucka gömmer sig 10 stycken saker ni troligen inte vet om mig.
 
- Jag klippte naglarna för ett tag sen, nu har det hunnit växa ut lite men jag ångrar mig väldigt.
- Jag insåg inte själv hur långa mina naglar var när jag hade de, men när jag tittar på bilder från då så är de sjukt långa :o
- Jag fyller år om en månad! Wihoooo.
- Jag har de bästa kompisarna i hela världen, så det så :p
- Min julnageldesign började jag planera i oktober, haha xD
- Den bloggare jag fått mest kontakt med, om man inte räknar med Josse som jag faktiskt träffat nu, är Bunny! Hon är så inspirerande och jag älskar henne!
- Jag har bara en kusin
- När jag har tråkigt "studsar" jag alltid upp och ner med naglarna på den tomma ytan bredvid musplattan. Många stör sig på det.
- Jag tycker att lakrits är världens bästa grej.
- När jag skriver detta är det den 22:a december och jag har en tic tac i munnen för det var i min paketkalender imorse ^^

Lucka 13 - Youtubare

Någonstans ifrån måste jag ju få min inspiration till nagelmålandet. En del hittar jag hos andra bloggare, andra på bilder från exempelvis google eller weheartit men de allra flesta idéer får jag från folk som lägger upp nageltutorials på youtube. I dagens lucka listar jag mina absoluta favoriter.
 
Cutepolish -
Min absoluta favorit. Jag skulle kunna sitta här och babla i timmar om henne, hennes bra sidor och så vidare men jag väljer att ta upp några utav de.
Naglarna: Hon har inte jättekorta naglar men heller inte 5 cm långa naglar. Hennes längd är ungefär som min vilket betyder att jag kan göra designerna lätt på mina naglar.
Designerna: Visst, hon kanske inte uppdaterar suuuperofta om men hon uppdaterar ändå ibland. De flesta av hennes designer är hyfsat lätta fast blir ändå supersnygga. Jag kan sitta hur länge som helst och bara titta på videosarna, för att de är så fina.
HÄR kommer ni direkt till hennes kanal.
 
Polishpedia -
En annan som ligger väldigt högt upp på min lista. Sjukt duktigt hon med.
Naglarna: Likadant där, hon har inte sådär superlånga naglar så att jag kan göra de designerna hon gör också. Väldigt bra!
Designerna: Den här tjejen uppdaterar ofta. Hennes designer kan däremot vara lite svårare men jag tycker ändå att det är himla mysigt att bara sitta och titta på videos. Det klart att jag får inspiration även här, vissa kanske jag gör precis som i videon, andra tolkar jag på mitt eget sätt.
HÄR hittar ni hennes kanal.
 
Detta var mina absoluta favoriter. Vissa andra tittar jag in på ibland med det är dessa jag brukar hålla koll på. Hoppas ni fick lite idéer så ses vi igen imorgon :)

Lucka 12 - Tutorial Pac Man

Kommer ni ihåg den där designen jag gjorde med Pac Man på för inte allt för längesen? Jag tänkte filma en video när jag gjorde den men jag fick inte till det ordentligt. Därför blir det bara en tutorial med bilder och text men hoppas det går bra det med. Vissa bilder är från min IPhone och vissa från kameran för att kameran slutade fungera efter ett tag.
 
Börja med att lägga ett genomskinligt lack på alla naglar
Lägg ett gult lack på tummen och välj sedan fyra andra färger till de resterande fingrarna. Jag valde blå, rosa, orange och röd.
Suddig bild, förlåt. Måla konturerna för pac man på tummen med ett svart lack.
På de andra fingrarna gör du taggar på tipparna med svart.
Fyll i runt Pac Man på tummen och i taggarna på de andra fingrarna.
Använd en dottingtool (eller något annat runt) och gör vita prickar på de fyra fingrarna. Gör svarta ovanpå. På tummen gör du bara en svart prick. På med toplack och voila, klart!

Lucka 11 - Tips på bra tillbehör

När du målar naglarna är det naturligtvis nagellacken som står i fokus. Men ibland kan det vara bra att ha några tillbehör som underlättar det hela lite. I dagens lucka listar jag några, ganska billiga, grejer som kan vara bra basgrejer.
 
Nagelborttagningsmedel -
Underlättar väldigt mycket när du ska ta bort lacket. Använd helst ett utan aceton då aceton fräter på naglarna. Visst, det går fortfare att ta bort med ett med aceton i men jag lägger hellre ner lite extra tid på att ta bort lacket än att mina naglar blir tunnare av medlet. Tänk också på att tvätta naglarna med tvål efter att du använd borttagningsmedel då det inte är bra om det ligger kvar medel under lacket.
Pris: Ca 20 kr (beror förstås på vilket märke man väljer).
 
Pads -
Skvätt lite borttagningsmedel på en pad och gnugga lätt mot nageln. Ofta går det väldigt fort att ta bort att lack och du kan använda samma pad till ca 3-5 naglar.Självfallet går det med bomull också, det är samma material, men pads funkar bättre. Där är allt samlat istället för att vara lite överallt.
Pris: Runt 10 kronor.
 
Tops -
Ha lite borttagningsmedel på en tops och du tar lätt bort lack som kommit utanför nageln. Du behöver inte ha ett speciellt dyrt märke när vi pratar tops då du ändå bara ska använda det på naglarna. Jag använder en burk med 500 tops i från tio kronors-lådan från hemköp. Visst,alla kanske inte är superhela och så vidare men det har inte sån stor betydelse just i detta fallet.
Pris: 10-20 kr.
 
Tandpetare -
Ett utav de bästa verktygen vid nagelmålning kallas tandpetare. Man kan göra sjukt många grejer med en sån liten enkel träpinne så det är helt sjukt. Jag använder tandpetare ganska ofta när jag målar naglarna trots att jag har penslar. Man kan göra blommor, streck, prickar och så mycket mer.
Pris: 10-20 kr.
 
Nu finns det ju tusen grejer till man kan använda sig utav. Penslar, toapapper, filar, klistermärken, make up svampar, ja listan kan göras lång. Men grejen är att man behöver inte allt det. För att göra en fin design måste man inte ha allt detta. Man kan använda tandpetare för att göra blommor och man kan använda pads istället för dyra skumgummiburkar när man ska ta bort nagellacket. Hoppas ni fick några tips i alla fall :)

Lucka 10 - Nageldesigner jag är mindre nöjd med

Några nageldesigner som sket sig ungefär. Hehe.
Water marble. Ganska coolt mönster men enligt mig är färgerna skitfula. Jag trodde att de skulle "smälta" ihop mer.
Ombre. Fick inte till effekten riktigt och färgen gick bort direkt.
Polka dots. Färgerna blev jättefula och inte alls bra. Usch.

Lucka 9 - Några grejer som är Big no no.

I dagens lucka listar jag några grejer som man inte ska göra om man vill att naglarna ska hålla sig långa, noormalfärgade och hyfsat frächa.
 
Bita på naglarna -
Tror inte jag behöver skriva så mycket. Det är ganska självklart. Att bita på naglarna är något utav det äckligaste som finns. Det är SÅ mycket baciller under naglarna. Jag vet att det är svårt att sluta när man väl har börjat, det är lite som ett beroende. Men jag vet också att det är så skönt när man har lyckats. Man kan äntligen få långa fina naglar!
 
Riva ner -
Tro mig, jag vet, jag vet VERKLIGEN hur det är när det blir en flisa i nageln. Genast är man där med en annan nagel och försöker "bara dra av det som gått upp". Grejen är att det inte går. Man drar av mer och mer och tillslut har man en trubbig  nagel, 3 mm kortare än tidigare. Då måste man fila ner den och då har helt plötsligt 6 mm försvunnit. Det låter lite men när man räknar hur små naglar ändå är så är det väldigt mycket. Det är inte lätt, jag kan fortfarande hamna i den situatiuonen ibland men försök, jag lovar att det kommer att hjälpa.
 
Trycka in nageln under -
Nageln kan skiva sig, det gör den ganska ofta. Det du då INTE ska göra är att stoppa in en annan nagel under och dra bort det som skivar sig. När du nästa gång ska måla naglarna då så har du en ojämn nagel och lacket sitter inge fint på.
 
"Dra" av -
En bit av ditt fina nagellack lossnar och du "måste" bara få av resten. Du börjar dra och pillar bort det så att det blir fula ojämnheter och vita märken. Gör inte det.
Det blir svårt att ta bort det sista nagellacket med borttagning och nageln mår verkligen inte bra utav det. Så försök att låta bli.
 
Hoppas ni fick lite tips. Kramis!

Lucka 8 - Wanties Isadora

Jag är ju så svag för Isadora-lack. Vilket ni vet om vi detta laget, haha. Jag satt ock tittade igenom isadoras hemsida är om dagen och jag dog. Jag vill ha allesammans! Haha, men jag tog ut några stycken.
 -
630 Sweet Violet. Asså seriöst. Finare lila får man leta efter. Underbar.
 -
702 Blue Jeans. Askblå färg. Ge mig. Nu. Fantastisk.
 -
748 Peacock. Metallic blå. Jag behöver en sån ju!
 -
65 Smokey Grey. Jag vill haaaaaaaa, underbar grå. Justja, jag fyller ju år snart.. ;)
 
Haha, asså ni ska se mig när jag kommer in i en sminkaffär. Går direkt till Isadoras hylla vid nagellacken och ba "åååh, den vill jag ha! Och den! Titta mamma vilken fin! Åh titta!!!" Haha, sån är jag liksom.. haha.
 
Alla bilder lånade härifrån

Lucka 7 - 10 saker till ni inte vet om mig PART 1

Woppa, i dagens lucka är det 10 saker ni troligen inte vet om mig, kanske ni som känner mig, haha
 
- Jag känner mig instängd om jag sover med täcket ovanför axlarna
- Men däremot om jag har fötterna utanför täcket känns det som att en tyo mördare ska komma och ta mig :o
- Jag är verkligen nagelberonde, mina föräldrar tycker jag är galen som håller på och fixar mina naglar 24/7, haha xD
- Jag har väldigt svårt för att tycka om en film, den måste innehålla EXAKT det jag letar efter och det är inte lätt.. haha
- Jag har mest rosa och lila nagellack, kanske inte så konstigt då jag "ärvt" de från farmor och hon ägde bara rosa..
- Jag har över 50 nagellack
- Egentligen är jag ganska duktig på att redigera i gimp, jag bara fattar inte så bra med koder och sånt
- Ibland sitter jag och låtsas göra videos på datorn, bara för att jag typ älskar att prata!
- Jag är en godisråtta... hehe
- Jag tycker det är jättekul att ha mynailtip! Men jag orkar inte ladda över bilderna från kameran till datorn.. hehe.

Lucka 6 - Bra färger till din bassamling

I denna lucka gömmer sig några tips från mig. Nämligen några bra färger som är bra att ha i din bassamling. Dessa lack kan jag lova kommer underlätta i vissa designer.
 
Baslack -
Viktig om du inte vill få missfärgningar på nageln. Målar du bara naglarna någon gång ibland, fine, inte så noga. Men målar du naglarna någon gång i veckan så lovar jag att efter ett tag kommer nageln att ändra färg, utan baslack. Använder du baslack minskar risken för det. Dessutom skyddar du nageln från att slitas.
 
Toplack -
Inte lika viktigt som baslack men fortfarande otroligt bra. Vill du få lacket att sitta längre på nageln är detta det ultimata lacket för dig. Det skyddar grunden så att det sitter längre men ger dessutom en underbra finish som glänser. Helt klart värt!
De flesta genomskinliga lack kan du dessutom använda som både bas- och toplack, det är egentligen inte så mycket skillnad, så du måste inte lägga pengar på två genomskinliga, det räcker med ett.
 
Vitt -
Ett vitt är nästan det lack du först ska köpa om du håller på att designar mycket. Det vill säga använder penslar och gör mönster och så vidare. Brukar du bara måla nageln i en färg är detta inte supernoga då jag tycker att det är ganska tråkigt med helvita naglar.
Designar du mycket som sagt kan du göra så otroligt fina grejer med det vita. Helt klart värt att lägga en hundring på!
 
Dessa lack är nog de jag mest av allt tipsar om. Det klart att det fins miljoner andra som man kan ha i sin bassamling också.
I min baslåda finner ni bland annat: Vitt, grått, svart, bas- och toplack, nude. Ungefär det.
 
Hoppas att ni tog nytta av mina tips. Lite grann i alla fall? ;)

Lucka 5 - Tillägnad Bunny

Bunny är en helt awesome tjej!
Hon hjälpte mig med massa idéer till Januarikalendern vilket jag upskattar otroligt!
 
Hur fin är hon inte?!
 
Vi har kommit varandra ganska nära i och med att vi har snackat en del både via mejl och kommentarer.
Hennes blogg är en utav mina absoluta favoriter för att hon bloggar om precis det jag tycker om att läsa om. Hennes vardagsliv, shopping, skönhet och en himla massa annat. Dessutom är hon grym på att designa i gimp, typ världens bästa, så det kommer upp mycket tips på hur man redigerar i gimp men också bilder på hennes helt awesoma designer, som hon förresten gör gratis ! :D
 
Jag har följt hennes blogg i ett och ett halvt år nu, man tröttnar lixom inte. Jag uppdaterar bloggen fleragånger per dag för att se om det kommit något nytt inlägg. Hon bloggar 2-4 gånger per dag och det är helt perfekt tycker jag! Hihi.
 
Under December månad hade hon också en julkaleder som var helt underbar, jag kollade den direkt jag kom hem varje dag! Så spännande att öppna luckorna! Hihi.
 
Tack för dina roliga inlägg, för alla svar på kommentarerna jag får, tack för alla gimpskolor men framförallt...

Tack för att du bloggar!

Kram på dig finaste!

Lucka 4 - Mina nagellack del 1

Eftersom att jag har ganska många nagellack så blir det en del bilder. Därför tänker jag dela upp detta inlägg på 3 delar. I detta inlägg finner ni Isadora och Mavala. Några bilder, en beskrivning av märket och naturligtvis namnet på lacken. Sen skriver jag inom parantes vid lackens namn om det är något speciellt med det.
 
Vi börjar med Isadora. Mitt absoluta favoritmärke. Så underbara borstar och färgerna är magiska. Borstarna är Wide Brush på de flesta vilket gör det sjukt mycket lättare att applicera lacket. Underbart. På de flesta affärer kostar lacken 69 kr st vilket är ett helt okej pris för kvaliten på dess lack. Och ja, naturligtvis skulle jag ha ett för mycket för att alla skulle få plats på en rad så det bruna står ovanpå (jag kan säga att det inte var lätt att få det att stå kvar)..
 
Nedre raden från vänster: Nr 78 Vivid Pink (ett väldigt gammalt lack så jag vet inte om det säljs längre), nr 11 French Manicure (samma där), nr 17 Elegance (samma). Nr 802 White Art (grafitti), nr 803 Masterpiece Pink (mitt första Isadora, grafitti), nr 715 Pink Lemonade. Nr 729 Marzipan, nr 732 Papagayo Blue, 182 Summer Red (världens finaste röd, tyvärr inte wide brush). Nr 648 Go Green, nr 102 Champange Frost (tyvärr inte heller wide brush), 750 Polar Nights (heeeeelt underbar).
Övre raden från vänster: Nr 708 Cool Camel.
 
Mavala. Helt okej märke. De håller sig ganska mycket till färgerna vit, lila, rosa och röd. Aldrig har jag sett ett blått eller svart Mavala liksom. Förut älskade jag märket men nu när jag börjat blivit lite mer erfaren har det svalnat. När man använt lacket en gång klibbar locket och burken ihop så jag har fått använda en tång för att skruva upp (därav avskavningarna ni ser på vissa). Lacken torkar efter ett tag men jag tycker ändå att det är helt okej. Som ni ser har jag inte supermånga men jag gillar de jag har (dock inte den vita då den torkar superfort). Mavala lack kostar mellan 45-50 kr.
 
Från vänster: Nr 62 Milano (underbar lila), nr 30 Mexico, nr 29 Glasgow. Nr 56 Riga, Glitter Red (den hade inget nummer), nr 179 Lemon Cream (underbar gul, jrämig färg) och tillsist två stycken nr 49 White (jag älskade det förut).
 
Del 2 kommer förmodligen runt lucka 16-17-18 någonting :)

Lucka 3 - Vårda naglarna!

Det klart att man kan dra på ett lack ett par gånger i månaden. Men om du vill ha något mer, sköta om naglarna på ett ganska lätt sätt så tycker jag att du kan titta på mina enkla tips här nedan:
 
Baslack - 
Använd ALLTID baslack innan du målar dina naglar. Det båder skyddar naglarna för missfärgningar men hjälper också till att få en jämnare yta när du ska måla med din färg sedan.
Toplack - 
Toplack är precis som ett baslack ett genomginligt lack som skyddar nageln. Detta lack applicerar du istället när din färg torkat klart för att skydda lacket från att förvsvinna fortare men det ger också en glans som är svpr att motstå.
Handcreme - 
Smörj händerna ofta med en bra handkräm, speciellt på vintrarna. Även naglarna mår bra utav det och blir starkare.
Peeling - 
Är du en sån här som älskar att ta en timme till att måla naglarna? Ta bort det gamla, peela nagelbanden och måla sen på det nya lacket. Nagelbanden mjuknar upp och på så sätt växer nageln lite fortare.
Visst, du kan lägga 150 kronor på nageloljor,  om du vill, men du måste inte. Blanda olivolja och lite citronsaft i en burk som du förvarar det i och sen peelar du nagelbanden med det när det är dags! Jag använder mig själv utav det och det funkar väldigt bra.
 
Jag lovar att dina naglar kommer att må så mycket bättre om du följer dessa enkla steg. Du kanske har fler tips att ta hand om naglarna? Tell me!
 
Handcreme från Åhlens. 59 kr. Jag använder själv den och den hjälper verkligen, speciellt mot mina fnasiga händer. Dessutom doftar den underbart. Bildkälla
Depend Quick&Shine Topplack
Toplack från Depend. 25 kr. Själv tycker jag att Depends färger håller ganska låg nivå men de genomskinliga lacken är desto bättre. Bildkälla
 
Depend Nagelbandscreme
Nagelbandscreme från Depend. 60 kr. Inget som jag själv testat men som antagligen funkar utmärkt. Åh ge mig! Bildkälla

Lucka 2 - Frågestund!

Äntligen! En frågestund! Skriv många frågor, jag tycker det är så kul att svara! Om naglar, mig, en massa annat! Hihi, jag gillar frågor!!

Lucka 1 - Om mig!

I första luckan tänkte jag ta och skriva lite om mig! Jag vet att jag gjorde det i början men det är ju nästan ett år sen jag gjorde det, har förändrats lite, hihi.
 
Jag heter Lovisa, jag fyller snart 13 år och går alltså i sexan. Vart jag bor lämnar vi osagt tycker jag ;)
På fritiden rider jag, jag dansar, som förövrigt är min favorit, och sen spelar jag flöjt i en orkester och på privatlektion.
Jag är galen i rosa men äger inte så många plagg med det.. nödvändig fakta you know.
 
Annars då, naglar. Jag är helt galen i naglar men det visste ni kanske redan. Jag har över 50 lack (kommer bild och beskrivning i luckor framåt) och det kommer bli fler. I min bokhylla har jag en helt egen hylla där jag förvarar alla mina tillbehör och sen även lådan där jag har lacken.
Jag klarar inte av att ha korta naglar och blir därför jättejättejätteJÄTTE arg när en nagel går av. Jag målar naglarna på mina vänner för en tia och på vuxna för en tjuga. Har du lust så mejla mig ;) Haha, nejdå men jag målar alltså andras också. Anledningen att jag tar lite betalt är för att det blir en del omkostander för lack och sånt.
 
Nu blev det väldigt mycket prat om naglar... hm... Justja! Jag har ju en familj också! En mamma, en pappa och en bror på snart 9 år. Även om vi bråkar 24/7 så är han världens bästa.
Tillsammans med min bestie har jag en blogg om våra privatliv som ni hittar här.
 
Blev lite mycket text nu men jaja..

Titta in imorrn för VÄRLDENS BÄSTA LUCKA

 

Här skulle det kunna vara en bild på mig men jag vet inte om jag vill så ni får nöja er med texten. Puss.

RSS 2.0